Ohessa oman potilaani kuvaus hänen hoitojaksostaan.

 Pitkään olen haaveillut suorista hampaista, mutta mielikuva perinteisistä hammasraudoista on siirtänyt ja siirtänyt unelmaa aina vain kauemmas. Kesän lopussa kuulin Invisalign-oikomishoidosta ja otin yhteyttä Koulukadun hymyyn. Sovimme pikapuolin konsultaatio ajan hoitolaan missä sain lämpimän ja asiantuntevan vastaanoton. 

Kävimme yhdessä Riikan kanssa läpi hoidon tavoitteet ja mahdolliset ongelmat. Riikka kertoi Invisalig oikomismenetelmässä käytettävän yksilöllisesti valmistettuja, läpinäkyviä muovikalvoja, joita on helppo itse ottaa pois ja laittaa paikoilleen. Otimme kuvat hampaistani ja jäimme odottelemaan suunnitelmaa miltä mahdollinen lopputulos tulisi näyttämään. Invisalign on lähes näkymätön oikomistapa, missä viikoittain vaihtuvat kalvot siirtävät hampaita oikeille paikoille. Minun tapauksessani meidän ei tarvinnut hoitaa purenta ongelmaa, vain kosmeettista puolta ylä- ja alahampaissa. Hoidon kestoksi arvioitiin 17 viikkoa.

Kalvojen saapuessa etuhampaisiini kiinnitettiin pienet muoviklipsit, jotta kalvot pysyvät napakasti hampaissa. Sovitus käynnillä minulle opastettiin kalvojen käyttö ja kävimme läpi vielä hoidon kulkua. Pidin tunnollisesti kalvoja päivät ja yöt, mutta syödessäni ja juodessani otin ne pois. Kalvojen pesu tapahtui helposti hammasharjalla hampaiden pesun yhteydessä.

Ensimmäiset paripäivää hoidon aloittamisesta tuntui oudolle, kun suussa oli jotain vierasta, mutta hyvin nopeaa niihin tottui. Vaihdoin uudet kalvot joka keskiviikko aamu, jolloin ne tuntuivat hieman tiukoilta n.1-2 päivää. Kalvojen ensimmäisten päivien aikana hampaat liikkuvat eniten, mutta sen jälkeen kalvoja ei käytännössä edes huomannut.

Invisalign- oikomishoito yllätti minut koska minulla ei ollut mitään kipuja koko hoidon aikana. Kuukauden välein kävin hymyssä hakemassa uusia kalvoja ja välillä hioimme etuhampaiden väliin suunnitelmallisesti rakoja, jotta saimme uudelle järjestykselle tilaa. 

Päätin jo heti alussa, että sitoudun tähän oikomishoitoon täysillä. Ehkä tunnollisen käyttöni takia pysyimme aikataulussa ja sain kalvot pois reilun neljän kuukauden käytön jälkeen. Tiedostin että oikomishoitoni ei jäänyt tähän vaan jatkossa minun on käytettävä retentiokalvoja aina öisin, jotta hampaani ei hakeutuisin vanhoille paikoilleen.

Voin suositella jokaiselle lähes huomaamattomia oikomiskalvoja. Täydellisen oikomishoitoni kruunasi ammattitaitoinen asiakaspalvelu Koulukadun hymyssä. 

-Anna”

Ohessa potilaitteni ennen ja jälkeen kuvia:

Potilas 1, aktiivinen hoito kesti 13 viikkoa.

Potilas 2, hoito kesti 17 viikkoa.